december 12, 2013

Mindre lovændring med stor effekt

En mindre ændring i den tyrkiske skødelovgivning er netop blevet gennemført og implementeres i disse dage i praksis på skødekontorerne overalt i Tyrkiet.

Og selvom det er en mindre ændring, vil den have stor effekt for de udlændinge, der påtænker enten at sælge eller købe fast ejendom i Tyrkiet.

Ændringen betyder nemlig, at hvor udlændinge tidligere typisk skulle vente 2-4 måneder før de kunne få udstedt skøde, så vil ventetiden i fremtiden nu være helt nede på blot 7-14 dage.

Det er derfor endnu engang blevet endnu mere attraktivt at handle bolig i Tyrkiet:- Køber kan opnå juridisk ejerskab kort efter handlens indgåelse


- Sælger kan få frigivet købesummen langt hurtigere

- Som mægler kan hele processen og handelsprocedurerne afsluttes indenfor få uger, mod tidligere flere måneder.

Ligeledes er antallet af lande hvis statsborgere IKKE kan erhverve sig fast ejendom i Tyrkiet kraftigt beskåret.


Per i dag er det således kun statsborgere fra Israel, Armenien og Syrien som ikke kan erhverve sig fast ejendom i Tyrkiet.


Baggrund:I Tyrkiet skal en ejendom have en militær godkendelse før denne kan overdrages til en udlænding. Denne godkendelse er blevet givet af de militære myndigheder i de respektive regioner i Tyrkiet, og dette har typisk taget mellem 2-4 måneder per ejendom/ bolig.
Fremover kan denne militære godkendelse udstedes af de lokale skøde myndigheder.
Eneste forudsætning er at grundstykket/ matriklen hvorpå den pågældende bolig/ lejlighed er beliggende, tidligere har modtaget en godkendelse fra de militære myndigheder, og at denne godkendelse er blevet givet efter 2011.
Eller sagt på en anden måde: I fald der på et grundstykke er blevet udstedt et skøde til en udlænding efter år 2011, hvilket jo har krævet at boligen har fået den militære godkendelse, så kan denne militære godkendelse "genbruges" fremover af de lokale skødekontoret, der således ikke behøver at ansøge påny til de militære myndigheder. Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes

Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.comHvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.
Nyhedsbrev Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar