august 23, 2023

De seneste nyheder for købere af boliger i Alanya
Der er sket en masse i Alanya gennem de seneste par år, og i en lang periode var sælgerne konger og markedet tilhørte helt og aldeles sælgerne.
 
Disse tider er ovre nu, og køberne har igen fået en god position på markedet, da vi i dag ser et marked ligeligt fordelt mellem sælger og køber.
 
Så for de af Jer, som er potentielle købere er her nogle af vores anbefalinger for nøglepunkter du bør være opmærksom på:
 
Pris 
Nogle sælgere tror stadig, at de kan sælge deres bolig til samme priser som vi så sidste år da markedet var på sit højeste. Vær opmærksom på, at du køber til markedsprisen, og ikke til overpris baseret på markedet sidste år.  
 
Projektsalg vs færdigbygget
Den opadgående efterspørgsel har øget antallet af nybyggeriet markant. Mange af disse byggerier laves af nyetablerede konstruktører. Når du vælger et projektsalg, anbefaler vi, at du gør det i tæt samarbejde med en markedsprfessionel, som kan vejlede dig i forhold til de risici der kan være.
Misforstå os ikke, at vælge et projektsalg kan være det helt rigtige valg og en god inverstering. Men risikoen er betydelig, så sørg for, at du er helt klar over hvad du går ind til.
 
Til sidst vil vi gerne give et lille tip til købere og sælgere, eller i det mindste lidt at tænke over.  
 
I øjeblikket sælges en stor del af boligerne til kunder, der ønsker at bosætte for en længere periode i Tyrkiet. Det betyder, at kunderne har brug for en opholdstilladelse, og i øjeblikket er den letteste måde hvorpå du kan få en opholdstilladelse, ved at købe en bolig.
 
Men ikke alle boliger kan bruges til at søge opholdstilladelse, da der er nogle områder hvortil der ikke længere udstedes opholdstilladelse til, da kvoten i de pågældende områder er nået.
Eksempelvis kan en bolig beliggende i Kargicak, Mahmutlar, Kestel og Avsallar ikke bruges til at opnå opholdstilladelse, da kvoten i disse områder er nået.
Men en bolig i andre områder som Demirtaş, Oba, Cikcilli or Alanya centrum, kan godt bruges til at søge opholdstilladelse.
 
Dette er ikke noget nyt og det har været et stort taleemne både blandt lokale og på de sociale medier.
Det er naturligvis positivt, at boligen er beliggende i et område, hvor det stadig er muligt at søge om opholdstilladelse, men det har også en negativ effekt på prisen, hvis boligen ligger i et område hvor der der ikke gives opholdstilladelse til.
 
Dette kan ændre sig når som helst, og ofte sker disse ændringer med meget kort varsel og uden forudgående varsel.
 
Derfor bør du tænke over dette:
 
Jeg ønsker at sælge min bolig, som ligger i et område hvor der på nuværende tidspunkt udstedes opholdstilladelser til
Alle områder som på nuværende tidspunkt er åben for opholdstilladelse, kan risikere at blive lukket ned for, så pas på ikke at presse citronen for meget og derved ikke når at sælge din bolig inden området - måske - lukker ned for udstedelse af opholdstilladelser.  
 
Jeg ønsker at sælge en bolig, som ligger i et område hvor der på nuværende tidspunkt ikke udstedes opholdstilladelser til
Dette har allerede haft en negativ indflydelse på prisen. Hvis du ikke har travlt med at sælge, kan du overveje at vente indtil der igen udstedes opholdtilladelser til området. Da priserne formentlig igen vil gå op i de pågældende områder.
 
For alle senarierne som nævnes ovenfor, er risikoen naturligvis at det kan tage lang tid, før der sker en ændring, og det kan også være der aldrig kommer en ændring.
Selvom der skulle komme en ændring, er det aldrig til at sige, hvordan markedstendenserne ser ud på det givne tidspunkt.
 
Timing er alt, men når det kommer til boliger i Alanya, er timingen umulig at forudse, da der hurtigt sker ændringer og uden forudgået varsel.
 
Desuden er markedet i Alanya påvirket af mange forskellige både lokale, udenlandske og internationale faktorer, at det er mere eller mindre umuligt at forudse de kommende markedstendenser.
Selv med 20 års erfaring, kan vi aldrig sige hvad morgendagen vil bringe i Alanya.
Alt vi kan gøre er, at give vores bedste gæt og følge vores mavefornemmelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar