september 04, 2023

Hej sælgere, her er de seneste nyheder fra AlanyaFor de af jer, som følger med i hvad der rører sig på ejendomsmarkedet i Alanya, har i set hvordan priserne kun er steget igennem de seneste par år.
 
I sidste kvartal af 2022 nåede markedet nye højder, grundet en meget høj efterspørgsel kombineret med en mangel på boliger at sælge.
Det betød, at boliger som tidligere blev solgt for omkring 75.000 euro, nu i stedet blev solgt for 179.000 euro.  
Med andre ord, så steg priserne på nogle af boligerne med helt op til 150%.
 
Siden da er markedet faldet lidt mere til ro og priserne er faldet en smule i forhold til da markedet var på sit højeste i obtober 2022.
Men vi er stadig på et niveau, hvor priserne er dobbelt så høje i forhold til de tidligere år.
 
På nuværende tidspunkt er der ikke mangel på boliger på markedet og efterspørgslen er tilbage på et mere normalt niveau.
Det betyder, at vi er tilbage ved de gamle standarder, og at markedet i øjeblikket er ligeså meget sælgers som købers marked.
 
Som sælger, bør du derfor være opmærksom på følgende nøglepunkter:
 
Prissætning
Boliger over markedspriser bliver ikke solgt. Nogle mæglere lover bevidst at sælge din bolig til en urealistisk høj pris, hvorefter de senere vil forsøge at få dig til at acceptere et lavere bud, til den reelle markedspris. Fald ikke for dette trick.
 
Fremtoning
Din bolig bør fremstå frisk, renlig og tiltalende. Sørg for, at din bolig er renlig og ikke  overfyldt med private ejendele, tøj og sko. Måske brug lidt penge på en opfriskning af din bolig, og sørg for, at din mægler vil hjælpe dig med dette.  
2Base hjælper gerne med en opfriskning. Du kan læse mere om det her
Markedsføring
På et normalt marked, bliver ingen boliger solgt af dem selv. De har brug for at blive markedsført og professionelt præsenteret. 
Vær sikker på, at der bliver lavet professionelle billeder og video præsentationer af boligen, og vigtigst af alt, at din mægler vil markedsføre din bolig. Med markedsføring, mener vi betalt markedsføring, og ikke blot at dele et link på nogle af de sociale medier.  
 
For at opsummere, så er det stadig muligt, at sælge din bolig i Alanya til en rigtig god pris sammenlignet med hvad der var muligt for 3-5 år siden.
Men det er ikke muligt, at sælge boligen til en ligeså høj pris som slutningen af sidste år. Så dine forventninger må justeres til det nuværende marked, og glem ikke, at købere nu har flere boliger at vælge imellem, og det er derfor vigtigt, at din bolig fremstår så præsentabel som muligt.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar