marts 31, 2015

Strømafbrud i Tyrkiet og hvad du bør overveje

Emnet for dette blog indlæg gav helt sig selv, da vores kontor i morges gik fra at være livligt og produktivt til "hov, hvem slukkede for strømmen?".

Mens disse ord skrives er Tyrkiet ramt af et nationalt strømafbrud, hvor årsagen endnu ikke kendes. 
Flytrafikken er ramt, forretninger og kontorer må lukke og alle venter på at strømmen kommer tilbage.

De fleste taler om hvorledes dette kunne ske, og de sociale medier flyder med spekulationer og teorier. 

Twitter hashtagget #buradaelektrikyok (her er der ingen elektricitet) er lige nu Tyrkiets mest brugte.

Heldigvis er Internettet og det mobile netværk ikke ramt, selvom det for nogle kan være et problem et få opladet deres mobiler og tablets.

Fra 2Base side vil vi prøve at belyse problemet fra en lidt anden side, og se lidt på hvad et strømafbrud betyder for boligejere i Tyrkiet og Alanya.


Grundlæggende kan disse deles op i to kategorier: De som bor i et kompleks med generator, og de som ikke gør.

Situationen lige nu er både ekstrem og yderst sjælden, og det sidste størrer nationale strømafbrud ligger mere end 15 år tilbage, 

Sammenlignet med Europa er hyppigheden af strømafbrud i Tyrkiet højere, men de er sjældne længere end 10-15 minutter, og hovedparten endda blot et eller to minutter.

Så hvor vigtigt og værdifuldt er det at bo i et kompleks med generator, og er dette et "must-have" når der investeres i en feriebolig i Tyrkiet?

Eftersom vi antager at alle kan klare sig gennem mindre strømafbrud på nogle få minutter (det kan endda være hyggeligt med stearinlys og lommelamper) så er der en anden vigtig ting at tænke på: Elevatoren.

Uden elektricitet stopper en elevator ganske enkelt med at fungere. Dette er i sig selv ikke farligt eller usikkert, men for mange er det måske ikke verdens allerbedste følelse at sidde fast i en elevator.

Så i fald du overvejer at købe en lejlighed i et kompleks uden generator så overvej grundigt hvorledes du, din familie eller venner vil reagerer i fald i kommer til at sidde fast i elevatoren og må vente nogle minutter på at elektriciteten kommer tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar