januar 05, 2016

Vi er klar til 2016...

Når et år stille og roligt nærmer sig sin afslutning er det på sin plads at tage en dyb indånding og se tilbage på de forgangne måneder.

I boligbranchen er der altid to spørgsmål som presser sig på.

"Sker der noget?" (=hvordan går det lige her og nu med salget af boliger) samt selvfølgelig "Hvad tror i der vil ske fremover?" (=kommer min bolig til at stige i værdi).

Som ejendomsmægler findes der to måder hvorpå vi kan svare.

Den første mulighed er at svare som en rigtig ejendomsmægler.
Det vil sige at alt altid går godt, lige meget hvor skidt det hele egentlig er og at markedet vil udvikle sig positivt selvom alle tendenser peger i modsat retning.

Eller vi kan give et ærligt svar baseret på fakta. Hos 2Base har vi altid troet på og holdt os til variant nummer to.

Men hvad sker der så og har i noget at lave?

Ja, absolut. Vi har masser at lave og det er ikke så skidt endda.
Vi kender alle til den nuværende situation i Tyrkiet og det faktum at året for de af os som tror på demokrati og fredelig sameksistens ikke har bragt det bedste frem i Tyrkiet.

Dette kommer fremadrettet forhåbentligt til at ændre sig til det bedre, og vi kan ikke andet end at håbe på at den tyrkiske befolkning på den lange bane ikke vil acceptere situationen som den er i dag.

Boligmarkedet i Tyrkiet led i det vakuum der opstod mellem årets to parlamentsvalg. 
Eftersom der i denne periode reelt set ikke var nogen aktiv politisk ledelse i Tyrkiet, valgte specielt de lokale tyrkiske købere at forblive i venteposition.

Men da årets andet parlamentsvalg brød det politiske dødvande og en ny regering lod sig danne, begyndte bolden igen at rulle.

Et marked som dog er blevet sendt helt tilbage til start er det russiske marked, og det kommer til at tage mange år før det igen bliver stabilt.

Herudover er der positivt tendenser på stort set alle markeder og mens dette blogindlæg skrives hersker der på vores kontor travlhed i forbindelse med årets sidste handler.

Faktisk har dagene mellem jul og nytår været ganske travle.

Når alt kommer til alt har 2015 ikke på nogen måde været et fantastisk år, men dårligt har det på ingen måde været.

Så hvad kommer der til at ske næste år?
Som altid er det svært at sige. Men med tanke på hvor hurtigt alle tilpasser sig de mange og hurtige ændringer i verden, tror vi på at 2016 ikke kommer til at være markant anderledes end 2015.

Nye og uerfarne mæglere vil som altid få og have det svært, mens det for de af os som er etablerede og nyder godt af et stærkt netværk vil være "business as usual".

2Base Ejendomsmægler begyndte planlægningen frem mod 2016 for lang tid siden. 
Og i kan være helt sikker på at vi er mere end klar til det ny år og dets udfordringer.

Med ønsket om et godt og sikkert nyt år.

PS: Sidste år kikkede vi selvfølgelig også ind i krystalkuglen og forsøgte at spå om det kommende år. 
Og vi endte faktisk med at have ret på en hel del punkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar