december 24, 2014

Vi ser frem og tilbage

Tiden omkring nytår er som skabt til at evaluere året som gik, samt til at tage et kik ind i krystalkuglen for året som er på trapperne.

Hvor evaluering af året som gik er en forholdsvis simpel opgave, så kan det være en del sværere at forudsige året som kommer. Ret beset er dette ikke andet end advanceret gætteri.

Uanset, så er det netop hvad vi vil prøve

Men lad os først tage et kik på året som gik. Hvordan forløb det?

Hvis spørgsmålet blev stillet til vores kollegaer i serviceafdelingen, ville de fortælle følgende

At samarbejde med det nyligt privatiserede el-selskab har været lidt af en udfordring 
At betale elektricitetsregninger for vores kunder er blevet gradvist mere besværligt. Dette skyldes elselskabets ineffektive interne arbejdsgange. 
På samme tid bliver elforsyningen lukket, så snart en regning ikke er betalt.

Dette har vi nu heldigvis fundet en smart løsning på, og vi forventer færrer problemer på dette område i det kommende år.


Ansøgning og udstedelse af skøder forløber uden de store problemer 

Langt de fleste skøder kan nu udstedes blot et par uger efter at overdragelsesprocessen er startet. Dette er en væsentlig forbedring i forhold til tidligere års ventetid på flere måneder.

I salgsafdelingen har vi haft kunder fra stort set over det hele. Mest bemærkelsesværdigt er det, at antallet af lokale kunder stiger støt, hvilket er yderst positivt. 

At have med lokale tyrkiske kunder at gøre er markant anderledes 

Og hvorfor så det? Uden at gå ind i alt for mange detaljer, så lad os bare slå fast at der er forskelle på mentaliteten omkring hele handelsprocessen.

Det lokale marked er ligeledes følsomt i forhold til svingninger i kursen mellem Euro og tyrkiske Lira. Dette skyldes at lønninger og de tyrkiske bankers lån udbetales i Lira, mens boligerne ofte handles i Euro. Kursen har været svingende i løbet af året, ligeså har antallet af salg.

En anden trend i 2015 var bytte af bolig

Rigtigt mange af vores kunder har været og er interesserede i at opgradere og bytte deres eksisterende lejlighed til noget størrer og bedre.
Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre, i fald sælger er parat til at tage købers eksisterende bolig som en del af betalingen. Og det er sælger kun interesseret i, i fald denne bolig kan sælges videre indenfor en rimelig tidsperiode.

Heldigvis har 2Base både dygtige og kvalificerede medarbejdere samt et fantastisk netværk, som alle er med til at få sådanne handler til at gå op i en højere enhed.

I året der gik har vi således gennemført flere byttehandler end nogensinde før, og det har været en stor success

Hvad kommer der så til at ske i 2015?

Helt ærligt, selvom vi vidste det, ville vi ikke fortælle det :-)

Men her er hvad vi TROR der vil ske.

- Det russiske marked vil blive ramt og antallet af både russiske turister og boligkøbere vil falde. Dette på grund af den for tiden svage russiske rubel.
- Det lokale tyrkiske marked vil fortsætte sin vækst
- Sommeren kommer til at blive varm…
- 2Base vil fortsat være den mest innovative og serviceminede ejendomsmægler i Alanya.
- Gazipasa lufthavn vil ligeledes fortsætte sin vækst med flere afgange og nye ruter.

Og ligeledes vil 2Base selvfølgelig fortsætte med det som vi altid har gjort.

Sørge for at boligsalg og kundeservice går hånd i hånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar