september 08, 2016

Se din drømmebolig efter i sømmene


At investere i feriebolig i Tyrkiet er både skræmmende og fantastisk på een og samme tid.

Skræmmende fordi du ikke kender lokale skikke, regler og lovgivning.

Fantastisk fordi du er i færd med at investere i din drømmebolig, hvor dig og din familie fremover skal tilbringe mange gode stunder.

Men før du sætter din underskrift på kontrakten og tager den endelige beslutning, er der nogle ofte lidt oversete områder der er værd at fokusere på. 

Her taler vi ikke om, at du bør allierede dig med en autoristeret og erfaren ejendomsmægler, som også helst skal tale dansk og kunne tilbyde dig en handel via deponeringskonti og sikre vilkår. 
Dette skal du selvfølgelig stadigvæk, og det er en rigtig god og vigtig start.  

Men når du har fundet den helt rigtige bolig og har fået de vigtigste oplysninger og informationer på denne, så kan det godt betale sig at kikke den og komplekset efter i sømmene.


Ejerforeningen

Få referater og informationer fra de sidste års ejerforeningsmøder. Er der nogle problemstillinger i komplekset, hvordan ser økonomien ud og betaler alle ejerne deres årlige bidrag?

Ejersammensætning

Hvor kommer de andre ejere fra og bor de fast i byggeriet eller bruger de boligen som feriebolig? Det ene er ikke bedre end det andet, men det kan have en betydning i fald til netop dine præferenser.

Daglige opsyn

Hvordan fungerer det daglige opsyn med pool, elevator og fællesområder. Er der en fastboende vicevært eller kommer der en vicevært udefra et par gange om ugen? Hvordan passer det til jeres forventninger?

Elevatorer

Har disse de nødvendige godkendelser?

Pool

Hvilke måneder er poolen åben? Nogle komplekser vælger en kort sæson for at kunne gøre driften billigere. Er det i så fald noget som passer ind i jeres mønster?

Planlagte fremtidige udgifter

Er der allerede nu i komplekset planlagt fremtidige udgifter såsom malerarbejde eller renovering af komplekset?

For en god ordens skyld

Du skal selvfølgelig stadigvæk kontrollere boligens juridiske status, forhold omkring skødet og tinglysningen, boligens ferdi iskan (ibrugtagningstilladelse) samt sørge for at have gennemarbejdet købsaftale.

Husk at du kan altid kontakte os i fald du har spørgsmål til alt mellem himmel, jord og bolig i Tyrkiet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar