august 25, 2013

Din feriebolig bliver ikke solgt, bare fordi du sætter den til salg

Når din feriebolig skal sælges, handler det om meget mere end at blot lave en aftale med en ejendomsmægler, og lade denne inkludere din bolig i hans portefølje.

Det er vigtigt at både du, som ejer af ferieboligen samt mægleren forstår, at der er stor forskel på at sælge en bolig i Danmark, og så at sælge en feriebolig i udlandet.


Vi vil derfor prøve at se nærmere på, hvad du som ejer af ferieboligen kan gøre for at tiltrække en køber, og sikre dig at de interesserede som rent faktisk bliver præsenteret for boligen, også får det bedst mulige indtryk af denne.


En af de største forskelle mellem købere, som er interesserede i en almindelig bolig i Danmark, og købere som er interesserede i at investere i en feriebolig i Tyrkiet, er den at i udlandet har din bolig kun een chance for at gøre indtryk på en eventuel interesseret køber.

Når en køber skal handle en bolig i Danmark, tager de sig ofte god tid og besøger ofte den samme bolig flere gange, inden de bestemmer sig for om de syntes om boligen eller ej.

Men når det gælder ferieboliger i udlandet, besøger køberne ofte kun boligerne een gang, og de bestemmer sig med det samme for om de syntes om boligen eller ej.


Dette skyldes hovedsageligt at købere af ferieboliger i udlandet har begrænset tid til rådighed, eftersom de ofte kun har een uge eller mindre til at besøge boligerne, bestemme sig for hvilke af disse de syntes om, blive enige med sælger, udfærdige købsaftalen, signere kontrakten samt klare alle praktiske detaljer.

Så eftersom du kun har denne ene chance for at overbevise en potentiel køber om at vedkommende skal vælge din feriebolig, er det vigtigt at du forsøger at optimere alting som kan arbejde til din fordel.

For din feriebolig bliver ikke solgt bare fordi du sætter den til salg


Glem heller ikke at købere af ferieboliger ofte føler sig utrygge, da de ikke blot investerer en stor del af deres penge - ofte hele deres opsparing - men ydermere gør det i et land, hvor de ofte ikke taler sproget, eller forstår lokale love, regler og krav.

Der skal derfor ikke meget til før en potentiel køber bliver skræmt, væk, hvilket blot er endnu en grund til at du som sælger, skal være opmærksom på så mange detaljer som muligt.

Her er en liste over ting du skal holde øje med...


Er din feriebolig rengjort og fremstår denne rydelig?

Og med rydelig mener vi 100% ren og pæn!
Ingen shampo-flasker i hjørnet af bruseren, ingen hjemmesko i entreen, intet synligt overtøj eller andre beklædningsgenstande i entreen.

Ingen synlige personlige genstande i boligen - og vi mener absolut ingen... 


Fjern tandbørster, mad fra køleskabet, tennisketchere, strygejern, viskestykker, gamle sokker og andre personlige genstande.
Lås dem inde i et skab eller opbevaringsrum.

En interesseret og mulig køber af din feriebolig skal ikke have fornemmelsen af dig og din familie, når vedkommende besigtiger din feriebolig.

En interesseret køber skal få fornemmelsen af ham og hans families i deres nye drømmebolig...


Endelig skal boligen holdes rengjort.
Vær her specielt opmærksom på køkken og badevære. Og husk at toiletbrættet altid skal være slået ned.

Behold lyset tændt

En mørk lejlighed fremstår aldrig indbydende.

Behold derfor altid al lyset tændt, og sluk kun på hovedafbryderen. 


Din ejendomsmægler vil således let kunne tænde for al lyset i lejligheden blot ved at slå hovedafbryderen til.

Få styr på papirarbejdet

Se til at alt papirarbejde er parat og på plads. I fald din bolig har brug for en indflytningstilladelse (I Tyrkiet hedder denne ferdi iskan) så få dette på plads.

Husk at betale el, vand, ejerforeningsbidrag og ejendomsskat således at boligen ikke har noget udestående.


Hvis der ikke er andre muligheder: Brug det mindst vigtige værelse til opbevaring

Det kan nogle gange være nødvendigt at opbevare balkonmøbler inde i selve ferieboligen.
Ideelt set burde din ejendomsmægler flytte disse ud på balkonen inden fremvisning af boligen.

Desværre lever vi ikke altid i en ideel verden, og din ejendomsmægler vil som regel ikke have muligheden for at klargøre og besøge din feriebolig inden denne vises frem til potentielle købere.


Så i fald du opbevarer dine balkon møbler inde i boligen, skal disse stilles i lejlighedens mindst vigtig værelse. Dette er normalt soveværelset.
I fald din bolig har flere soveværelser, så vælg det mindst attraktive (det mindste?) soveværelse og brug dette som opbevaringsrum.

Brug aldrig entree, stue, køkken eller badeværelser til opbevaring.


Forsøg først at placer alle genstande i skabe, under sengen eller andre steder hvor det ikke har ødelægger det generelle indtryk af boligen.

Få køber til at ønske sig en nat i din seng
Et soveværelse som fremstår moderne og indbydende, kan gøre en stor forskel. Undgå gammeldags sengetøj med blomster eller farver der anses for gammeldags. Heller ingen gammeldags vattæpper.

Hold soveværelset i en moderne, simpel og indbydende stil. Placer gerne et par pæne pudder ovenpå sengen...


Tæpper
Undgå for mange tæpper og måtter i boligen, da dette af mange opfattes som gammeldags.
Dette gælder både tæpper i boligarealet samt måtter i badeværelserne.

De fleste købere bryder sig ikke om andres tæpper og måtter, så med mindre de virkelig passer godt ind i lejligheden, bør de fjernes.


Skader? Så kan du godt glemme det..

I fald din bolig har skader, kan du godt glemme alt om at sælge den. Kort og godt.

I fald din feriebolig har skader, få dem udbedret med det samme...


Argumentet "hvis i køber min bolig skal jeg nok få udbedret skaderne" bringer dig ikke længere, end der hvor du allerede er: Men en usolgt feriebolig...

Med ovenstående i tankerne kan det virke som hårdt arbejde og en stor opgave at sælge en ferieboblig i udlandet.
På den anden side har du også chancen for at påvirke salget i positiv retning.


Vi ønsker dig al mulig held og lykke med at salget af din feriebolig..Ingen kommentarer:

Send en kommentar