november 18, 2012

Størrelsen på en tyrkisk kvadratmeter

Denne gang skal vi beskæftige os med noget, som egentligt burde være ganske enkelt - nemlig spørgsmålet om, hvor stor en kvadratmeter er...

Lad os først høre hvad Wikipedia siger om emnet:

1 kvadratmeter er arealet af et kvadrat med længden 1 meter. Kvadratmeter anvendes f.eks. ved opmåling af boligstørrelser og grundarealer

For de interesserede og/ eller meget matematisk begavede, kan vi oplyse at 1m2 svarer til enten 0.000001 km2 (kvadratkilometer) eller 10.000 cm2 (kvadratcentimeter).


Et spørgsmål som Wikipedia dog ikke giver svar på, er hvor stor en TYRKISK kvadratmeter er.

For een ting som al erfaring tydeligt viser er, at éen dansk m2 og éen tyrkisk m2 IKKE er lige store...

Dette ses ganske tydeligt, når vi modtager plantegninger på boliger. Disse kvadratmeter angivelser er ofte ganske overdrevne, og i blandt ser vi lejligheder med to soveværelser på helt op til 150m2.

Fysisk besøg i disse lejligheder afslører dog ofte, at virkeligheden er en lidt anden.

Hovedårsagen til dette er: 

- Opmåling af kvadratmeter i Tyrkiet er ikke omfattet af nogen egentlig standard, og der findes ingen lovgivning eller regulering på området. Det er derfor op til de enkelte udbydere af lejligheder selv at vurderer hvordan størrelsen på deres boliger skal angives. Det er selvfølgelig ikke tilladt at give forkerte oplysnigner, men ofte måles alt lige fra brandtrappe over elevator til indvendige serviceskakter med i det totale antal kvadratmeter.
- Ligeledes er heller ikke ejendomsmægler branchen og dermed mæglerne underlagt nogle retningslinier i forhold til angivelse af kvadratmeter. Det er kort sagt op til den enkelte mægler selv at vurdere størrelsen på en lejlighed, og der findes som regel ikke et offentligt tilgængeligt og korrekt mål at forholde sig til. Kvadratmeter angivelsen bliver der for gjort ud fra en "vurdering" og her ses det ofte at mæglerne "vurderer" kvadratmeterne ganske højt.

Dette bringer os frem til afslutningen på dette blogindlæg.

- Stol aldrig på kvadratmeter tal angivet af hverken mæglere, private eller byggefirmaer. I fald en bolig allerede er opført, er problemet selvfølgelig mindre, i fald en køber ved selvsyn kan se og konstatere hvor stor - eller lille -  boligen reelt set er.
- I fald det drejer sig om et projektbyggeri og en endnu ikke opført bolig, så kræv ALTID at se plantegning med indvendige mål, således at du selv kan regne dig frem til boligens reelle antal kvadratmeter. Få boligstørrelsen skrevet specifikt ind i aftalegrundlaget, og specificer at du som køber er berettiget til kompensation i fald boligen ved færdiggørelsen viser sig at være mindre end aftalt.
- Lad dig ikke forblænde af et stort antal kvadratmeter, både mæglere og byggefirmaer puster ofte disse op.
- På www.2base.com forsøger vi altid at give korrekte og reelle mål. Ved projektbyggerier oplyser vi de mål, som oplyses af bygherre. Og som beskrevet herover, skal disse ofte tages med lidt forbehold. 
Generelt set forsøger vi altid at operere med et "bruttomål", der inkluderer boligens reelle antal kvadratmeter INKLUSIV balkon.
Ligeledes forsøger vi altid at levere plantegninger på de boliger vi sælger, men det er desværre ofte at disse ikke findes, og ikke er til at få fat i.

Skulle du have spørgsmål til kvadratmeterne på nogle af vores boliger, så kontakt os endelig...
Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com
Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.
Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.

Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar