november 16, 2012

Betaling af bidrag til ejerforening

Som ejer af en ejerlejlighed i Tyrkiet - og for den sags skyld også i Danmark -skal der hvert år betales fællesudgifter. Disse går så til at dække udgifter til pasning af udearealer, strøm til belysning på fællesområder, drift af elevator, udgifter til pool etc.

Hvor meget der skal betales, besluttes hvert år på kompleksets generalforsamling.

Dette giver ofte anledning til spørgsmål.

1) Kan generalforsamlingen beslutte et hvilket som helst årligt beløb?Både ja og nej. I følge tyrkisk lovgivning kan de enkelte lejlighedsejere ikke tvinges til at bidrage med betalinger til faciliteter eller forbedringer, som er "luksuriøse eller/ og ud over det sædvanlige".

Det vil altså sige, at i fald generalforsamlingen beslutter, at der til komplekset skal opføres en indendørspool, eller installeres gulvvarme i motionscenteret, så har de enkelte lejlighedsejere retten til IKKE at bidrage med deres andel af denne betaling, da begge de nævnte eksempler må anses at være "luksuriøse og ud over det sædvanlige".

Til gengæld er der som lejlighedsejer ingen vej udenom i forhold til de almindelige fællesudgifter, udgifter til reparationer af kompleks eller bygning samt alt hvad der ligger indenfor området "almindelig drift og vedligehold".

Dermed når vi til et andet ofte stillet spørgsmål.

2) Hvornår skal ejerforeningsbidraget betales? Den tyrkiske lovgivning på området siger intet om, hvornår ejerforeningsbidraget skal betales. Kun at det skal betales.

Det er derfor op til generalforsamlingen - alternativt bestyrelsen i fald det ikke besluttes på generalforsamlingen - at beslutte, om beløbet skal betales på een gang, i månedlige rater eller kvartalsvise rater.
Denne beslutning skal alle lejlighedsejere så følge.

Det vil sige, at i fald det besluttes, at hele bidraget skal betales på een gang og på forskud, så skal alle beboere gøre dette.


Skulle der være enkelte beboere, der alligevel ønsker at betale månedsvist - for eksempel af økonomiske årsager - bør en bestyrelse dog have forståelse for dette, og lade denne lejlighedsejer betale månedsvist forud, da der som regel ingen grund er til at skabe unødige konflikter.
Men dette er ikke noget som lejlighedsejeren kan kræve, det er alene noget som bestyrelsen kan tillade.
Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com
Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.
Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.

Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Takker for god informasjon.
  Vi har forskudds betaling på 1 år 2000 TRY på vårt kompleks på 30 leiligheter. Det er noen beboere som har gammel gjeld fra 2011 og 2012. Jeg som styreleder i sameiet har betalt inn ekstra penger til vedlikehold da det er noen som ikke betaler sine felles kostnader. Hva sier den Tyrkiske lov om innkrevning av disse utestående gjeld hos de beboerne som ikke har betalt sin felles gjeld? Det er også 2 leilighet som ikke har ISKAN, det vil si at da får ikke vi skiftet alle TAPU ene fra Arsa to Bina. Hva gjør vi når ikke disse 2 eieren ikke ordner dette?

  SvarSlet
 2. Hej,
  Tak for roserne. Det korte svar er, at de beslutninger som ejerforeningen tager omkring årlige indbetalinger, skal følges af alle. De som ikke betaler, kan sendes til inkasso. Det hedder "icra" på tyrkisk. Dette forudsætter selvfølgelig at de beslutninger som ligger til grund for de årlige betalinger, er taget på et lovligt grundlag.
  Det sidste spørgsmål omkring iskan er lidt uklart for mig. Kan det stemme at du istedet mener "kat irtifaki" til "kat mülkeyeti"? I fald du kan sende mig en kopi af dit skøde, har jeg mulighed for at forstå den eksakte situation og evt. hjælpe.
  Email: bo.thygesen@2base.com

  SvarSlet
 3. Hei igjen!
  Takker for svar fra deg, sender min TAPU på e-mail til deg, da skjønner du hva jeg mener. Slik det er nå når ikke alle har ISKAN står TAPU på hver etasje, 4 leiligheter på TAPU.

  SvarSlet