februar 23, 2015

Vær opmærksom så du ikke overraskes

I løbet af det sidste årti har det tyrkiske bankvæsen udviklet sig til at være et stort og meget moderne forretningsområde med mange forskellige aktører.

Nogle af bankerne er stadig tyrkiskejede, mens andre er blevet opkøbt af europæiske finansgrupper.


For bare ti år siden var det meget svært at få bevilliget et lån i Tyrkiet og renterne var skyhøje. På den anden side tog de tyrkiske banker kun mindre gebyrer for deres transaktioner og services.


Dette er nu vendt helt på hovedet. Bolig- og forbrugslån er bevilliget hurtigere end McDonalds kan servere en burger, og almindelige gebyrer er steget kraftigt.


Mens dette er gode nyheder for de som ønsker at finansiere deres drømmebolig med et lokalt lån, betyder det også at de som blot har en bank konti til almindelig brug skal være opmærksomme, da dette i sidste ende kan være en dyr fornøjelse.
De fleste tyrkiske banker taget et månedligt gebyr på helt op til 10 YTL per måned per konto OG underkontis blot for at du kan have en konto i banken. 
Så i fald du ikke rigtigt bruger din konto, kan dette hurtigt gå hen og blive et dyrt bekendtskab, da du så risikerer at skulle betale gebyrer på flere hundrede tyrkiske lira per år for en konto, som du ikke bruger.
Nogle banker tilbyder dog at fjerne gebyrerne i fald du betaler dine månedlige el- og vandregninger via banken.

Mange ejere af ferieboliger i Tyrkiet har en bank konto uden rigtigt at bruge dem. Er du en af dem, så anbefaler vi dig at overveje om kontoen nu også er nødvendig, eller om det er bedre at lukke den.


Er du kunde hos 2Base Ejendomsmægler og har spørgsmål omkring status på din bankkonto? 

Så kontakt os via vores live-chat, send og en mail eller ring til os..Ingen kommentarer:

Send en kommentar