december 20, 2016

Hvem fejrer jul i Alanya?


Det logiske svar på spørgsmålet er "at det gør alle der bor i Alanya selvfølgelig"....

For de fleste er julen mere en begivenhed end det er en religiøs tradition, og julen fejres således - men selvfølgelig på sin egen måde - ligeledes i et muslimsk land som Tyrkiet.

Butikkerne hernede er heller ikke blinde for det kommercielle aspekt som julen har, og i december er alle indkøbscentre udstyret med både juleudsmykning og juleklang.


Der findes endda de som påstår, at julemanden kommer fra Tyrkiet og ikke fra hverken Nordpolen, Finland, Grønland eller andre steder... Se det er noget af en påstand.


Når det er sagt, så er det selvfølgelig anderledes at fejre jul i Alanya end det er at fejre jul derhjemme. 

Den helt specielle julestemning som du finder hjemme, kan ikke kopieres ligemeget hvor hårdt du end forsøger.


De turister som rejser til Alanya i julemåneden, gør det netop for at komme væk fra al julens trængsel og larm, så de er netop glade for den manglende julestemning.

Og de af os som bor permanent hernede har ikke de samme forventninger til julen, som vi ville have det i fald vi var "hjemme".
I stedet fejrer vi jul på vores egen måde og prøver at blande de gode hjemlige traditioner med de muligheder som Alanya byder på.

Maden er vigtig og de fleste af juleretterne kan faktisk laves mere eller mindre som derhjemme. 
Nogle af ingredienserne er måske ikke helt de samme, men det kan faktisk lade sig gøre at kreere et julemåltid stort set som din mor ville lave det.
Om du så mestrer køkkenets finesser lige så godt som din mor er en helt anden sag :-)


Med mindre du selv kører op i bjergene og fælder dit juletræ, må du tage til takke med et af plastik, og der kommer helt sikkert ingen sne.


Det kan regne og blæse men sne kommer der med garanti ikke i Alanya, så snemænd med gulerodsnæse må du kikke langt efter.

Mange restauranter tilbyder julearrangementer, men vi anbefaler en hjemme-aften da vi synes at julen og dens traditioner bedst fejres derhjemme.

Når alt kommer til alt handler det om hvad som fungerer bedst for dig og din familie, men vores bedste råd er at tage de bedste og mest hyggelige hjemlige traditioner, tilpasse dem til det faktum at du bor i udlandet og så krydre det hele med de bedste lokale traditioner.

En af vores favoriter er at følge med når julemanden afleverer sine julegaver verden over via den googlofficielle Santa Tracker som findes er: https://santatracker.google.com/intl/en/village.html

Uanset hvordan i vælger at fejre den, ønsker vi jer alle en rigtig glædelig jul.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar