februar 04, 2010

Offentlig transport til og fra Antalya lufthavn


De fleste stifter bekendtskab med Tyrkiet som turist. Hvem har ikke prøvet at deltage på det, der i folkemunde bedst kendes som en charterrejse bestående af fly, transport til hotel, indkvartering og efterfølgende mulighed for servicering på rejsemålet, deltagelse i udflugter og meget mere?

På en chartertur er alt planlagt og arrangeret. Det eneste du selv skal gøre, er at møde op i lufthavnen. Når flyet lander på destinationen står guiderne parat og viser dig vej til bussen, buschaufføren hjælper dig med kufferten, og på vej ind mod hotellet bliver du endda informeret om lokale fortræffeligheder og mulighederne for at tage til det nærmeste papegøjeshow med alle de andre charterrejsende.

Og helt ærligt. Det er der altså intet i vejen med. Charterferien har rigtigt mange fordele, og kommer til at overleve os allesammen. Faktisk har den allerede overlevet de fleste af hotellerne op til flere gange...

Men alternativet findes jo heldigvis, og eftersom du læser denne blog, er du enten en af dem, eller en som overvejer det. Nemlig en feriebolig... Hermed kommer friheden. Friheden til at fravælge poolbaren, fælles morgengymnastik, velkomstmødet og deltagelse på den obligatoriske tyrkiske aften, Hr. og Fru Jensen ved poolen og deres 3 skrigende unger.
Prisen for friheden er, at du så selv skal sørge for noget af det praktiske. For eksempel transporten til og fra lufthavnen.
Og det er det egentlige emne for denne blog.

For nu har jeg efterhånden været rigtigt mange forskellige steder, i følge en test faktiske hele 8 procent af verden 
Og det giver en masse forskellige lufthavne. Og nej, ingen af dem var markant bedre end de andre. I Spanien er der fuld af turister med flere tons bagage som spærrer vejen for dig, i Amerika og Australien tager det flere timer at komme igennem tolden, fordi alt skal undersøges ned til den mindste detalje, og i Norge koster de 12 minutter med flytoget ind til centrum af Oslo mere end flybilletten.

Men en ting har alle disse lufthavne til fælles. Offentlig transport til og fra lufthavnen.

Bortset fra Antalya lufthavn...

Her regerer taxaerne, der for svimlende beløb kører dig hvorhen du vil. Men hvorfor er der ingen offentlig transport til og fra Antalya lufthavn?
En officiel forklaring er jeg aldrig stødt på, så her kommer den uofficielle. Antalya lufthavn drives af et kommercielt firma, der har lejet retten til at drive lufthavnen og bruge lufthavnsbygningerne. Det betyder at de skal tjene penge på det, og at de ligeledes kun har et vist antal år til det, da de ikke kan være sikre på at få aftalen forlænget.
Og det er formentligt mere profitabelt at lave en aftale med taxaerne, end at lade lokalbusserne – som i pendulfart kører forbi på hovedvejen og indgangen til lufthavnen – køre ind på lufthavnsområdet.

Så hvad er mulighederne? Her er et par gode råd til alle jer der ikke har bestilt en pakkerejse:

1: Transfer gennem charterselskabet:
Ofte kan flybilletterne bestilles gennem charterselskaberne. Og selvom du ikke bestiller hotel, kan du ofte bestille transfer til Alanya centrum. Dette skal som oftest ske hjemmefra, så spørg når du booker billetten. Her efter må du så tage en ny bus eller en taxa det sidste stykke fra lufthavnen og til din feriebolig.

2: Privat transfer:
Der findes rigtigt mange mindre selskaber der arrangerer privat afhentning. Det er både firmaer der har specialiseret sig i dette, samt biludlejningsfirmaer der har dette som et ekstra tilbud. Prismæssigt er dette ofte langt billigere end lufthavnstaxaerne.
I fald i er flere personer, er dette som regel ikke dyrere end at tage en transfer gennem et charterselskab. Vær dog sikker på at firmaerne er reele og har forsikringer og tilladelser i orden.
Liste med firmaer der tilbyder privat transfer: Sunsearch.info – info om transport

3: Den nyeste
Enkelte af rejsebureauerne – altså de lokale tyrkiske rejsebureauer – er begyndt at køre med minibusser et par gange om dagen til og fra lufthavnen. Her kan man så booke sig ind. Risikoen er at pladsen i minibussen/ bilen er ganske trang, og at ventetiden kan blive lang, da selskaberne som sagt kun kører få gange om dagen.
Prøv for eksempel rejsebureauet der ligger på førstesalen i krydset ved posthuset, PTT, i Alanya centrum. Første gang dette prøves er det nok en god ide dels at gøre det på strækningen Alanya-Lufthavn (og ikke lufthavnen-Alanya), og dels besøge rejsebureauet personligt ved bestilling.

4: Den alternative
I fald energien er der, kan du spadsere de 30 minutter fra ankomstbygningen og ud til hovedvejen. Her kan du stoppe en af busserne som kører mellem Antalya og Alanya.

5: Når alt andet kikser
Prøv at gå hen og hør med guiderne ude i lufthavnen. Måske forbarmer de sig og kan tage dig med selvom du ikke har bestilt i forvejen. Dette må de egentlig ikke, men det kan aldrig skade at spørge.
Husk også at der findes mange andre selskaber end de skandinaviske der kører til og fra Alanya. De fleste vil tale tysk eller engelsk.
I fald det ikke lykkedes er der kun en ting at gøre. Nemlig at bide i det sure æble og vælge...

5: Den dyre
Som er de gule taxabiler...

God tur...

Link til lufthavnstaxaenes officielle hjemmeside

Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


4 kommentarer:

 1. Hei, gratulerer med din interessante blog! Jeg håper at den blir lest av mange. Jeg har allerede anbefalt den til mine danske naboer i Alanya.
  Angående transport fra og til flyplassen vil jeg anbefalle firma Normann som jeg har brukt mange ganger. Det er bare å klikke seg på "transfer" på Normanns websider "normanntyrkia.no" så får du all info. Jeg har aldri betalt mer enn 15 Euro, man blir kjørt helt hjem, hentet hjemme ved retur. Absolutt å anbefalle. Med vennlig hilsen Marta Brandt

  SvarSlet
 2. Lyder som et godt tilbud. Jeg har netop selv benyttet et tilbud fra Classical Tours, der er kører for 10 euro til lufthavnen. De er så til gengæld ikke fleksible i forhold til stoppesteder, og kører dig ikke helt til døren.
  Men det vigtigste er at der nu efterhånden kommer flere og flere alternativer i den billige ende....
  PS: Tak for roserne...

  SvarSlet
 3. www.transfertaxi.com
  er ogsaa et alternativ da de kun tager 18 euro pr person
  de körer selv om der kun er en hvilket giver 135 dkk ca for en transfer
  Der er ikke min. pris paa 60 euro for en bil.

  SvarSlet
 4. sorry
  www.transfertaxis.com


  pröver lige igen he he

  SvarSlet