marts 01, 2011

Nyt om lufthavnen i Gazipasa/ Alanya

De fleste kender vel efterhånden til historien om lufthavnen i byen Gazipasa 30 min. kørsel øst for Alanya. Her er de seneste - konfirmerede - nyheder om lufthavnen. (Som sædvanligt beskæftiger vi os ikke med alle rygterne, da de som altid er ganske diffuse og som regel også utroværdige).

Fra Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip_Erdoğan:
Under et møde med Alanyas hotelejere udtalte Tyrkiets premierminister at "lufthavnen aldrig ville blive i stand til at modtage fly med størrer kapacitet end 60-70 passagerer. Det er et spørgsmål om sikkerhed, og dette ansvar (i fald myndighederne giver størrer fly lov til at lande og der sker et uheld, red.) påtænker regeringen ikke at påtage sig."
Dette vakte naturligvis stor opstandelse i Alanya, og mange følte at myndighederne og regeringen dermed løb fra tidligere løfter.

Samme besked gav Tyrkiets transportminister Binali Yıldırım, da han forleden var i Alanya på besøg. Direkte adspurgt om lufthavnens mulighed for at modtage størrer fly svarede han:
"Umuligt. Vi medvirker ikke til beslutninger, der sætter folks liv på spil. For at give størrer fly lov til at lande, skal der laves en landingsbane på 7km mod havet eller vi skal fjerne bjergene, hvilket er umuligt. Lufthavnen har med sin nuværende status korrekt.
Lufthavnen er kategoriseret som "kategori 3C" hvilket gør at der intet til hinder er for at mindre og mellemstore fly kan lande.
Regeringen og myndighederne har gjort hvad den kan for Gazipasa Lufthavn, nu er det op til lufthavnen selv at forhandle aftaler på plads med flyselskaber og charterselskaber."


Efterfølgende er der imidlertid sket følgende. Det hollandske charterselskab Neckermann har konfirmeret at de til sommer starter en rute op fra Holland til Gazipasa. Flyvningen bliver foretaget af flyselskabet Transavia og der vil være plads til 129 personer på flyet. Flyvningen bliver ren charterflyvning og Transavia kommer ikke til at sælge "løse sæder". Det vil sige at alle sæder sælges gennem Neckermann Holland.

Så alt i alt positive nyheder....

Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.