september 04, 2017

Autoriserede mæglere er ikke altid kompetente

Lad os bare starte med at være hudløst ærlige. 

At blive ejendomsmægler i Alanya kræver ikke det helt store. Der skal hverken en længerevarende uddannelse eller specielle færdigheder til. 

Eneste krav er at du skal bestå et slags aftenkursus, som du kan afslutte i løbet af et par uger.


Det er altså langtfra en grundig uddannelse i helt essentielle emner som udarbejdelse af købsaftale, sikkerhedsstillelse af købesum eller retningslinier for moral og mægleretik.

Faktisk havde vi en lidt sjov oplevelse for ikke så længe siden, hvor den ansvarlige person for udstedelse af mæglerlicenser i Alanya fortalte, at han var stolt over de gode ting han havde gjort for branchen - han havde nemlig gjort det endnu lettere at få sin ejendomsmægler licens.

Vi synes måske han skulle bruge sin tid og indflydelse på at sikre og højne kvaliteten i branchen, men det viser meget godt hvordan både branchen og mæglerne tænker - nemlig på sig selv og ikke på dig som kunde.

Der er således en overflod at autoriserede mæglere i Alanya - det kniber lidt mere med de kompetente....


Hos 2Base tror vi på at det betale sig at være lidt anderledes, og vi tænker altid på kunden før vi tænker på os selv. Det tror vi nemlig giver os flest salg og dermed flest kunder.

Men hvordan vælger du så den rigtige mægler til din bolighandel i Alanya, når ikke engang et mæglercertifikat er garant for at vedkommende er kvalificeret til at gennemføre en bolighandel?Vi foreslår at du ser nærmere på nogle af følgende faktorer.

Virksomhed eller privatperson
Er mægleren en del af en virksomhed med kontor og kollegaer, eller arbejder vedkommende som privatperson? Vi anbefaler dig kun at bruge en mægler som er tilknyttet en virksomhed, som har adgang til kontor (som i sit eget kontor og ikke bare et han "låner" af en ven til lejligheden) og dermed også en organisation til at støtte op omkring sig.

Referenser
Har mægleren og dennes virksomhed gode referenser og kender du andre som også har handlet gennem vedkommende?

Kommunikation
Med mindre du føler dig i stand til at tale og læse engelsk uden problemer, bør det være et absolut "must" at mægleren taler dit modersmål.

Information
Modtager du automatisk den information du har behov for, eller får du kun tingene at vide i fald du spørger? Sørg for at bruge en mægler som informerer dig fra A-Z, og hvor du ikke føler at du kun får information i fald du spørger.

Her et et par eksempler på den information du bør modtage på skrift, helt automatisk.

- Salgsopstilling på boligen 

- Økonomisk oversigt på boligen inklusiv oversigt over alle udgifter og handelsomkostninger

- Oversigt som viser handlens forløb og tidsramme

- Køberguide som informere dig om de generelle aspekter ved en bolighandel i Tyrkiet


Mavefornemmelsen
Tag en dyb indånding, brug din sunde fornuft og stil dig selv spørgsmålet: Hvad siger min mavefornemmelse om mægleren, og ville jeg have tillid til vedkommende i fald vi havde været hjemme i Danmark.

Vi bliver med jævne mellemrum kontaktet af danskere, der har fået tilbudt boliger fra tjenere, guldsmede og personer der selv mener de er kompetente ejendomsmæglere. 


Det er der som regel ingen af dem som er, og kunderne lugter lunten og henvender sig således til os for at få et professionelt firma med ind over. 


Desværre får vi også engang i mellem henvendelser fra kunder der ikke henvendte sig, og derfor endte med at købe katten i sækken og nu beder om vores hjælp til at komme ud at kattepinen.

Når det gælder valg af mægler i Alanya gælder det således om at være mere end kritisk, og kun handle og agere gennem en mægler, som du har absolut tiltro til, som udover at snakke også kan sætte handling bag de mange fine ord.

Desværre er det ikke nok at mægleren er autoriseret - du skal også sikre dig at vedkommende er kompetent.


Og når du først har fundet en sådan, så er vejen til drømmeboligen bliver en hel del kortere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar