august 07, 2011

OPDATERET: Opholdstilladelse er blevet næsten gratis

I starten af april kom der en overraskende melding via den danske ambassade i Ankara: Det var nu gratis for danskere at få opholdstilladelse i Tyrkiet.

En glædelig nyhed der dog viste sig at være en sandhed med modifikationer. For godt nok er det blevet en del billigere at få opholdstilladelse, men helt gratis er det nu ikke.

I Tyrkiet betales dels et beløb per måned opholdtilladelsen ønskes, dels et administrativt beløb. Det administrative beløb betales stadig, men beløbet som før skulle betales per måned er nu fjernet.

For at gøre en lang historie kort så koster det nu cirka 200 tyrkiske lira at få en opholdstilladelse for 12 månder. Prisen tidligere var små 1000 tyrkiske lira.

Så alt i alt en ganske betragtelig prisreduktion. Dejligt når det går den vej :-)

***** Opdatering, august 2011 *******
Min gode ven og kollega Bo Weber Christensen har bidraget med følgende informationer per august 2011. Derfor denne "genudgivelse" af bloggen....


En lille korrektion til henvisningen fra Bo Thygesen.

Efter d. 1 april i år, kom der en del reguleringer generelt for udlændinge. For danskere betyder dette specifikt at:

- forlængelse af en eksisterende opholdstilladelse, der er udløbet mere end 30 dage skal der betales TL 233 til skattemyndighederne.

- forlængelse af en eksisterende opholdstilladelse der er udløbet, men under 30 dage efter udløbsdato, er helt gratis!

- førstegangs ansøgere af opholdstilladelse, skal betale TL 233 til skattemyndighederne, samt TL 149 på politistationen i gebyr for "den lille blå bog" (selve opholdstilladelsen)

De TL 233 til skattemyndighederne er obligatorisk uanset den periode der søges for. Førstegangs ansøgere kan dog maksimalt ansøge for 1 år første gang.Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


3 kommentarer:

 1. Hvad koster 5 aars ophold?

  SvarSlet
 2. Første gang du ansøger om opholdstilladelse får du ikke fem år, men blot eet år så vidt jeg husker. Her efter kan du forlænge med tre år og siden med fem. Forlængelserne koster som sagt ikke noget.
  Så når du først har selve opholdstilladense/ den blå bog, koster det ikke noget fremadrettet...

  SvarSlet
 3. Er det ikke noget med at der er kommet nye regler pr.1.februar 2012?
  Synes det er meget svært at finde rundt på de forskellige website, da mange af dem ser inaktive ud og ikke er blevet opdateret fornyligt,,,
  Men kan se her sker noget herinde og endda med tydelige svar
  Tusind tak for det!
  Hilsen Sofie

  SvarSlet