september 29, 2014

Kør fra Danmark til Tyrkiet

De seneste par år er det blevet mere og mere populært for de boligejere som har tiden, at tage bilen og køre til Tyrkiet.

Dette er en god mulighed for nogle store oplevelser, da ruten går gennem mange interessante og seværdige områder.


Overordnet set findes der tre ruter at vælge i mellem.


- Via Østeuropa (Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Rumænien og Bulgarien)

- Via Middelhavskysten (Østrig, Slovenien og Grækenland)
- Med båd fra Italien

Ingen af ruterne er som sådan bedre end de andre. Dog foretrækker mange at undgå Bulgarien på grund af problemer med tyveri.


Efter at være kørt ind i Tyrkiet, kan det være en god ide at undgå den voldsomme traffik i Istanbul, og i stedet køre mod syd og det historisk interessante område ved Canakkale.


I fald ruten går mod Antalya/ Alanya - og i fald tiden tillader det - kan det anbefales at køre langs med kysten via Fethiye og Kalkan i stedet for at tage den mere direkte og hurtigere rute over bjergene.


Når der køres ind i Tyrkiet i et dansk registreret køretøj, så vil dette blive registreret i jeres pas, og senest 6 måneder senere skal køretøjet igen være ude af Tyrkiet.


Men faktisk er det muligt for jer som personer at forlade Tyrkiet uden jeres bil. Dette gør det muligt at køre til Tyrkiet, forlade landet igen og så komme tilbage senere indenfor 6 måneders fristen og køre ud af Tyrkiet med køretøjet.
Dette kan være et forslag til jer som måske ikke har lyst til den lange køretur tilbage til Danmark, kort efter at i er kørt den første vej, og på denne måde kan i få lidt afstand mellem de to lange køreture.


For at kunne forlade landet uden jeres bil, skal der indhentes en tilladelse fra de lokale toldmyndigheder. De fleste størrer byer har deres egen told, og denne finder i som regel ved den lokale havn.


Indtil for nylig skulle bilen efterlades på en speciel parkeringsplads ved lufthavnen, men dette er nu ændret således at køretøjet kan efterlades hvor i ønsker det, blot den omtalte tilladelse er givet.


Vi ønsker alle en rigtig god tur...


Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes

Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar