januar 17, 2012

Den tyrkiske tiger...


Udenrigsministeriet har netop udsendt et ganske interessant nyhedsbrev, hvor det blandt andet kan læses at:
Tyrkisk økonomi viser forsat pæn vækst
Den tyrkiske økonomi har på imponerende vis genrejst sig efter den økonomiske krise, der ramte Tyrkiet som en hammer med en negativ vækstrate i 2009 på op mod 5%. Væksten i første halve år af 2011 er på 10,2 procent og Tyrkiet markerer sig dermed som Europas hurtigst voksende økonomi og verdens næst hurtigst voksende økonomi efter Kina.

Økonomiske nøgletal i tyrkiet giver anledning til optimisme 
Arbejdsløsheden er faldende (ca. 9,2 procent % ved juni 2011)
Inflationen har nået det laveste niveau i 40 år (ca. 6 %).
Den tyrkiske banksektor har også vist sig usædvanlig robust, hvilket blandt andet blev illustreret ved, at ingen af Tyrkiets banker måtte dreje nøglen om under krisen – og det selvom ingen af dem modtog hjælp fra staten.

Øget dansk interesse

Flere danske virksomheder har fået øjnene op for det tyrkiske marked, hvor man med premierminister Erdogans formulering i Newsweek i begyndelsen af året kan ”få højt udbytte som på et ”emerging market” med lav risiko som på et ”developed market””. Dansk vareeksport til Tyrkiet steg sidste år med ca. 30 procent (3,8 mia. DKK), og man regner med en yderligere stigning i år. Importen, hovedsageligt tekstilprodukter, steg sidste år med ca. 10 procent (4,4 mia. DKK). 

Eneste bekymring er Tyrkiets underskud på betalingsbalancen

Tillid

Internationalt har man dog tillid til regeringens økonomiske politik. Anerkendte kreditvurderingsinstitutter opgraderer løbende Tyrkiets kreditvurdering, som et udtryk for lavere risici i forbindelse med investeringer. 


Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar