marts 11, 2013

Generalforsamlinger & Stemmer


Foråret og tidlig sommer er højsæson for generalforsamlinger. Her træffes beslutninger for det kommende år, bestyrelser vælges og komplekset gør sig klar til sommeren.

Disse generalforsamlinger er engang i mellem ganske drabelige, da beboerne ikke altid er enige om hvem der skal lede komplekset, hvad der skal ske og hvem som skal gøre det.

Som regel afgøres disse uenigheder gennem afstemning. I den forbindelse er det vigtigt at kende til reglerne for afstemning, som beskrevet i lovgivningen omkring ejerforeninger i Tyrkiet.
Disse regler beskriver blandt andet hvor mange stemmer een enkelt person kan have, hvor mange fuldmagter een enkelt person kan bruge samt hvor stort et flertal skal være afhængig af hvilken beslutning, der skal tages.
Vær derfor altid opmærksom på at:

- Een person kan maksimalt have 1/3 af det samlede antal gyldige stemmer.

- Een person kan maksimalt have FULDMAGTER svarende til 5 PROCENT (procent, ikke styk) af det samlede antal totale stemmer og på generalforsamlingen kan vedkommende stemme med sine egne stemmer PLUS fuldmagterne, dog maksimalt totalt 1/3 af de gyldige stemmer.


Eksempel:
Et kompleks har 100 lejligheder, bygherre har 40 usolgte boliger. De resterende 60 lejligheder er individuelt ejet.
På generalforsamlingen er alle tilstede (bare for at gøre eksemplet let forståeligt).
Bygherre har fuldmagter fra 5 andre ejere. (det maksimale antal han kan have, da det som sagt er 5 procent af det samlede antal.).
Men når der skal stemmes, kan bygherre maksimalt stemme med totalt en 1/3. Det vil altså sige 33 stemmer. Han kan så enten vælge at bruge sine egne 33 stemmer, og kan således ikke bruge fuldmagterne. Eller han kan bruge sine 5 fuldmagter, og 28 af sine egne stemmer. 

Reglerne er ganske tydeligt beskrevet i den tyrkiske lov om ejerforeninger, og det må anbefales at sætte sig godt ind i denne eller sikre sig at kompleksets administrator kender denne til bunds.

Held og lykke på forårets generalforsamlinger.

Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.comHvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.
Nyhedsbrev Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.Ingen kommentarer:

Send en kommentar