marts 25, 2014

Ejerforeningsbidrag & Renter

I nogle ejerforeninger findes der desværre engang imellem ejere som ikke betaler deres ejerforeningsbidrag.

Vi anbefaler altid at dette forsøges løst ved at tage en snak med de "dårlige" betalere.

Ofte ligger der misforståelser bag manglende betalinger, og en god dialog kan ofte løse dette.

Skulle enkelte ejere alligevel ikke betale deres ejerforeningsbidrag, så har bestyrelse og administrator forskellige værktøjer til at inddrive pengene.


Et af disse hedder tilskrivning af renter. Her gælder følgende regler og retningslinier.

- Rentesatsen som kan tilskrives er 5 procent per måned. Dette er bestemt og beskrevet i den tyrkiske lov om ejerboliger kaldet "kat mülkeyeti kanunu".
- Rentesatsen kan kun tilskrives det skyldige beløb. Her det vigtigt at forstå, at det generelt er accepteret at en ejer betaler sit ejerforeningsbidrag måned for måned, også selvom en ejerforening har besluttet sig for at det årlige bidrag er et engangsbeløb, som betales ved regnskabsårets start.

Eksempel
- En ejerforening beslutter at årets bidrag er 1200 Euro for 12 måneder, og at dette skal betales umiddelbart i forlængelse af beslutningen.

- En ejer ønsker dog ikke at betale 1200 Euro på een gang, men betaler 100 Euro hver måned i 12 måneder. En sådan ejer kan ejerforeningen ikke tilskrive renter, da vedkommende følger de generelt accepterede retningslinier for betaling af ejerforeningsbidrag.

- En anden ejer betaler hverken de 1200 Euro eller 100 Euro per måned. Efter den første måned kan ejerforeningen således tilskrive denne ejer renter. Efter den første måned uden betaling kan vedkommende tilskrives renter af 100 Euro, efter to måneder af 200 Euro og så videre. 
Ejerforeningen kan således IKKE tilskrive renter af det samlede beløb på 1200 Euro efter den første måned.

Skulle ovenstående give anledning til spørgsmål, så stil dem herunder eller kontakt os via mail, telefone eller chat...
Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes

Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.comHvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.
Nyhedsbrev Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.Ingen kommentarer:

Send en kommentar