oktober 21, 2014

Gennemsigtig ejendomsadministration i yderste potens


At være boligejer i Tyrkiet betyder også at være en del af kompleksets ejerforening. Specielt i de størrer komplekser, er summen af penge som hvert år indbetales til driften ganske betydelig.

Derfor er det også absolut nødvendigt, at bogføring og administration udføres korrekt og professionelt.


Her følger en liste over rapporter, du som boligejer bør have adgang til:


Resultatopgørelse/ profit and loss

Heraf fremgår alle indtægter og udgifter for en given periode - ofte ejerforeningens regnskabsår. 
Resultatopgørelsen viser om ejerforeningen bruger flere penge end der kommer ind, ligesom du vil kunne se hvorledes pengene bruges konto for konto.

Balanceark/ Balance sheet

Er en opgørelse over ejerforeningens finansielle situation på en given dato. Heraf fremgår indestående på alle bank- og kontakt konti, såvel som penge der skyldes til ejerforeningen samt de penge ejerforeningen eventuelt selv skylder væk.

Dette er de to vigtigste rapporter når du vil se ejerforeningens finansielle status. 
Et af de evigt tilbagevendende problemer for ejerforeningerne er ejere, der ikke betaler deres månedlige afdrag. 

Det er derfor også interessant at se på rapporten Kunde balancer/ Customer balances, da denne vil give dig en oversigt over ejere med udestående samt størrelsen på udestående.

Sidst men ikke mindst bør du minimum een gang per måned have adgang til alle detaljer relateret til udgifter samt ind- og udgående penge på alle bank- og kontakt konti.


Det helt store finalespørgsmål er dog:
 

Har du rent faktisk adgang til nogle af disse informationer?

Vores erfaring er at mange ejendomsadministratorer ikke engang giver adgang til selv simple rapporter såsom resultatopgørelsen eller balance ark, ligesom de ikke informerer om kontobevægelser på hverken kontant eller bank kontis.


Resultate af dette er at du som boligejer ikke har en jordisk chance for at se hvorledes dine indbetalte penge bruges, ligesom du ingen mulighed har for at kontrollere selv simple dele af regnskabet.


Hos 2Base Ejendomsmægler bryder vi os kort sagt ikke om den type af dårlig administration.


Derfor tilbyder vi alle beboere i komplekser administreret af 2Base direkte, ubegrænset og øjeblikke adgang til at regnskabet for ejerforeningenen. 


Via et log ind til vores regnskabsprogram kan du se alle fakturaer, udgifter, bilag samt posteringer på alle kontant og bank konti, ligesom der er adgang til alle nødvendige rapporteringer inklusiv dem nævnt herover.


Det er hvad vi kalder gennemsigtigt og professionel administration af dit kompleks.


Er du nysgerrig efter at høre mere?

Så tøv ikke med at kontakte os, vi vil være mere end glade for også at kunne servicere netop dit kompleks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar