august 24, 2016

Vores forventninger til resten af 2016


Indtil videre har 2016 i Tyrkiet været et år, der bedst kan beskrives som interessant.
Vi vil undlade at komme ind på grundene til, hvorfor 2016 indtil videre er gået som det er. Det skrives der nok om i aviserne, så det er ingen grund til at gentage det her.
I stedet vil vi se lidt nærmere på, hvordan vi tror resten af året kommer til at gå for boligmarkedet i Tyrkiet.
Det kan selvfølgelig ikke blive andet et gætteri fra vores side, men med 13 års erfaring i bagagen kan vi godt tillade os at kalde det kvalificeret gætteri. Et meget positivt tegn er, at der stadig er interesserede købere i markedet, og der der stadig handles boliger.

Vi kan se at de fleste udenlandske købere som regel har haft en længere tilknytning til markedet og Tyrkiet.

Det kan være købere der allerede har en feriebolig i Tyrkiet, og nu vælger at bytte til noget størrer, eller købere der gennem mange år er kommet i Tyrkiet på ferie og måske har lejet bolig, og som nu vælger at tage skridtet fuldt ud og investere i en bolig selv. Desværre ser vi færre og færre “nye” købere, som vælger at investere i en feriebolig uden på forhånd at have et tilbundsgående kendskab og forhold til Tyrkiet.
Dette er en logisk konsekvens af den nuværende situation, og dette segment vil først for alvor vende tilbage når den politiske situationen i Tyrkiet stabilieres.

Profilen på de lokale tyrkiske købere har ikke ændret sig.

Her taler vi fortsat om den gruppe som indenfor de sidste 5-10 år har forbedret deres privatøkonomi, og nu har pengene til at erhverve sig en bolig i den mellem til lave ende af prisskalaen. Her er der også en smule tilbageholdenhed at spore, men vi forventer at det lokale tyrkiske marked vil stabilisere sig hurtigere end markedet for udenlandske købere.

På sælgersiden tegner der sig et tydeligt billede af, at der nu er endnu flere som ønsker at sælge deres tyrkiske feriebolig.

Mange har måske gået og overvejet at sætte boiligen til salg, og den seneste tids begivenheder har så gjort dem sikre i deres sag.
Det vil både på den korte og mellemlange bane betyde at der vil være mange boliger til salg, hvilket vil være med til at fastholde markedet som “købers marked”, for nu at bruge et populært udtryk.

Vi forventer dog ikke at priserne vil falde nævneværdigt, da priserne på boligerne i langt de fleste tilfælde allerede er ganske attraktive.

Men tidshorisonten for hvornår priserne igen begynder at stige markant, er formentlig rykket et lille stykke længere ud i fremtiden. Eller for at sige det på en anden måde. Det er er godt tidspunkt at købe på, men knap så godt at være sælger. Husk at du kan altid kontakte os i fald du har spørgsmål til alt mellem himmel, jord og bolig i Tyrkiet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar