april 14, 2010

Hvilke typer forsikringer findes der?


Som så mange andre ting her i livet, bør du også huske at forsikre din tyrkiske feriebolig. Som det ses på billedet herover kan dette ske på flere forskellieg måder :-)

Bedst og billigst foregår dette dog gennem tyrkiske forsikringsselskaber, og både komplekets udearealer, bygningerne og de enkelte boligers indhold bør forsikres.
Forsikring af bygninger og fællesarealer er en fælles opgave, der bør gå gennem ejerforeningen. Forsikring af boligens indbo er en privat opgave.
Der findes mange forskellige forsikringsselskaber, og det er svært at anbefale det ene frem for det andet. Overordnet set tilbyder de alle mere eller mindre de samme typer forsikringer.

Modsat Skandinavian skal din bolig eller hus også jordskælvsforsikret. Denne forsikring er individuel og hedder DASK. Den dækker de skader som kan ske på selve bygningen ved jordskælv. (For mere information om jordskælv i Tyrkiet, læs tidligere indlæg her på bloggen).

Ud over dette bør boligens indhold som sagt også forsikres via en indboforsikring. Her findes der to metoder, som afhænger af på hvilken måde fællesforsikringen er tegnet.
Metode 1:
Fællesforsikringen dækker alle fællesarealer såsom pool, elevatorer, indgangsparti, havearealer, tag, tagkonstruktion og andre fællesområder. Fællesforsikringen dækker IKKE selve de enkelte boligeres vinduer, yderdøre, vægge og loft.
I dette tilfælde skal der tegnes en privat indbo forsikring der dækker indbo såsom elektroniske apparater, skabe, installationer etc. SAMT dækker hovedøre, vinduer, vægge, gulv og loft.

Metode 2:
Fællesforsikringen dækker alle fællesarealer såsom pool, elevatorer, indgangsparti, havearealer, tag, tagkonstruktion og andre fællesområder. Fællesforsikringen dækker LIGELEDES selve de enkelte boligeres vinduer, yderdøre, vægge og loft.
I dette tilfælde skal der tegnes en privat indbo forsikring der dækker indbo såsom elektroniske apparater, skabe, installationer etc. men IKKE hovedøre, vinduer, vægge, gulv og loft.

Metode 2 – med fællesforsikring der også dækker selve boligens murværk etc. – giver en samlet besparelse for alle beboere, og er en forholdsvis ny mulighed. Det kræver selvfølgelig enighed i ejerforeningen, da kompleksets fællesforsikring således bliver en del dyrere eftersom en del af de enkelte boliger således forsikres gennem fællesforsikringen.

Husk også at det ofte kan være svært for en udlænding der ikke taler tyrkisk at kommunikere med et tyrkisk forsikringsselskab. Det kan derfor anbefales at tegne sin forsikring gennem et administrationsfirma, der således kan være behjælpelig med det praktiske i fald uheldet er ude.Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar