juli 08, 2013

Alanya centrum nu faktisk blevet en lille smule størrer....

Det er efterhånden mange år siden at undertegnede og skribent af denne blog flyttede til Alanya. Faktisk næsten præcist 10 år.
Siden da er meget vand løbet gennem i åen (eller Dim floden) fristes man måske til at sige :-).


Noget af det som altid har været vigtigt, og som altid har gjort Alanya til et godt sted at bo, skyldes at langt det meste udvikler sig i positiv retning. 


I løbet af de sidste 10 år er infrastrukturen forbedret markant, indkøbsmulighederne er mangedobblede, en del administrative ting hos myndighederne fungerer bedre, og overordnet er Alanya set gennem danske briller blevet et mere moderne og vesteuropæisk sted at opholde sig.

I løbet af de sidste par år har hovedgaden i Alanya centrum og området vest for Atatürk statuen udviklet sig til et helt lille "cafe-område" med blandt andet "Starbucks" og den tyrkiske version kaldet "Simit Sarayi".

Og nu er også området øst for Atatürk statuen ved at komme med på noderne. Indtil videre har denne del af hovedgaden mest været kendt for McDonalds og MUDO butikkerne. Nu er flere cafeer og smårestauranter kommet til, og gjort denne del af hovedgaden værd at udforske.

Så for de af jer som kommer ind med bussen fra øst-siden (Oba, Mahmutlar, Tosmur etc) så prøv at stå af denne lidt tidligere, og se hvad østsiden kan byde på.
Blandt ligger der bag MUDO en lille butik, som selv maler og sælger kaffe, og dermed leverer et absolut glimrende alternativ til Nescafe på dåse.

Eller prøv for eksempel kæderestauranten Shakespeare, som altid er et besøg værd.Så selvom det ikke mærkes, så er Alanya centrum nu faktisk blevet en lille smule størrer....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar