februar 12, 2014

Sådan betaler du dine regninger..

Efter at kontrakten er underskrevet, skødet overdraget og møblerne købt er det bare at flytte ind og nyde sin nye feriebolig i dejlige Tyrkiet.
Dog er der nogle praktiske ting, som det godt kan betale sig at have i baghovedet.
Ellers risikerer du hurtigt at ferien kommer til at bestå af praktiske gøremål i stedet for afslappende kvalitetstid i poolen.

El Forbrug af el skal selvfølgelig betales, og dette afregnes via den forbrug registreret på den elmåler som er tilknyttet din feriebolig og registreret i dit navn.
El regningen kan enten betales via personligt fremmøde på det lokale el-kontor, eller ved at sætte automatisk betalingsservice op via din tyrkiske bank konto.

Vær her opmærksom på at i fald du ikke har penge på din tyrkiske bank konto til at betale el-regningen, så opsiges betalingsservice aftalen automatisk, og den skal startes op igen manuelt. Det er altså ikke nok bare at sætte penge ind på kontoen.Vand Her er der lidt forskellige systemer fra kommune til kommune. Et fåtal af kommunerne har system hvor forbrug af vand købes på forhånd via et lille plastikkort, som stikkes ind i vandmåleren hvorefter den købte mængde vand kan bruges.
Langt de fleste steder fungerer dette dog som med el-regninger, og du får en regning baseret på aflæsning af din registrerede vandmåler.


Vær her opmærksom på at det ikke er alle kommuner og områder som tilbyder betaling af vandregning via bankens betalingsservice. Denne kan altså kun betales manuelt hos kommunen.

Ejendomsskat Betales enten årligt eller halvårligt hos den lokale kommune. 


Forsikring Vi anbefaler alle boligejere at tegne både den obligatoriske jordskælvsforsikring samt en indbo forsikring.

Denne betales årligt til det valgte forsikringsselskab.

Hvad sker der i fald jeg ikke betaler? I fald forbrug af el og vand ikke betales, lukkes der for tilførsel af el og vand til boligen. Dette sker ved at målerne plomberes.

I fald ejendomsskat ikke betales, påføres der renter ligesom du ikke vil være i stand til sælge boligen med mindre det skyldige beløb betales.
I fald forsikringen ikke betakes, så er denne ikke gyldig og vil ikke dække ved en skade.

I fald gælden til vand, el, skatter eller andet bliver for stor, risikerer du ligeledes blive sendt til tyrkiske inkasso (hedder "icra" på tyrkisk).

Er der ikke nogen som kan betale mine regninger for mig? Jo, det er der. Hos 2Base Ejendomsmægler tilbyder vi vores kunder en årlig servicepakke, som blandt andet indeholder betaling af regninger.

Det betyder at du ikke selv skal stå i kø på det lokale el-kontor eller bruge værdifulde feriedage på at sikre dig at forsikringen er betalt.

Vores servicepakke og opsynsservice er derfor en god løsning for dig der ønsker at bruge tiden i Tyrkiet på at holde ferie.

Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes

Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.comHvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.
Nyhedsbrev Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.Ingen kommentarer:

Send en kommentar