februar 04, 2010

Dårligere end bagsiden af en serviet


Jeg har gennem årene hørt mange fordomme om bolighandel i Tyrkiet. En af dem var, at købsaftalen blev skrevet på bagsiden af en serviet. Med tanke på at vi altid tilbyder handelsvilkår der følger dansk lovgivning har det altid givet anledning til at trække på smilebåndet. Men så alligevel – for et par uger siden oplevede jeg alligevel noget jeg ikke troede var muligt. En købsaftale der rent faktisk var dårligere udført end det der kan skrives på bagsiden af en serviet.

For-historien var at jeg tidligere var blevet kontaktet af en dame hvis veninde havde købt en bolig i Tyrkiet. Nogle af pengene var blevet betalt, og nu ventede de på skødet. Dog havde den en fornemmelse af at der ikke rigtigt skete noget, og at sælger blot forsøgte at få dem til at sende flere og flere penge.

Veninde og køber skulle snart en tur til Tyrkiet, og ville høre om jeg mon kunne hjælpe dem. Jeg meddelte at jeg selvfølgelig gerne ville hjælpe ved at se på sagen, og at de skulle medbringe alle papirer såsom købsaftale, bankoverførsler etc.

Og det førte så til, at jeg en lørdag formiddag faktisk så en købsaftale, der var værrer end bagsiden af en serviet. Det var et nusset stykke A4 papir, håndskrevet på en blanding af dansk, tyrkisk og engelsk og med en ordlyd som gjorde, at det i en retssal ville blive blankt afvist som dokumentation af en bindende aftale.

I følge ”aftalen” skulle sidste delbetaling ske den følgende uge, og hverken veninde eller køber anede noget om hvor i verden skødeprocessen befandt sig. Sælger skulle øjensynligt være en politimand til en lokal restaurant-ejer som køber kendte...

Jeg følger normalt det gamle ordsprog om at kunden har altid ret, og at med et smil kommer man længst. Men i det her tilfælde må jeg nok sige, at jeg blev lidt stram i betrækket, og i rimelige klare vendinger fortalte de damer hvad jeg mente om deres uagtsomhed i forbindelse med handlen. De kunne også godt selv se, at de havde handlet meget uforsigtigt, men at de nå håbede at jeg kunne være med til at redde trådene ud.

En del telefonopkald senere viste det sig, at hverken restauratøren eller politimanden havde foretager sig noget i forhold til ansøgelse at skøde, en proces der jo tager mellem 2 og 4 måneder. Ligeledes lykkedes det os at opspore den rigtige sælger, der viste sig hverken af være restauratøren eller politimanden for den sags skyld.

Han ventede blot på sidste halvdel af pengene, der jo i følge aftalen snart skulle betales.

Enden på det hele blev, at vi etablerede en kontakt direkte med sælger af boligen. Han ønskede selvfølgelig sidste betaling som aftalt, også selvom skødet ikke kunne udstedes, da intet var blevet gjort på den front. Han gik dog med til at udstede et førsteprioritetspant i boligen i den danske købers navn. På den måde har vi givet køber en så stor sikkerhed for købesummen som omstændighederne har tilladt det.

Samtidig har vi fået lavet opholdstilladelse, oprettet bankkonti, skattenummer og klaret de andre praktiske omstændigheder således at skødet kan udstedes.

Sagen er hele affæren nu ved at finde sin løsning, alle er glade og tilfredse og jeg fik set en købsaftale, der vitterligt kunne være skrevet på bagsiden af en serviet...Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar