februar 04, 2010

Gik jeg glip af noget?
Så gik jeg igen glip af noget. Eller gjorde jeg? Noget gik i alle fald min næse forbi. Denne gang var det et jordskælv. Se det burde jeg jo ikke kunne gå glip af. Men det gjorde jeg altså. Måske fordi jeg var i min bil, der åbenbart har en blød affjedring. (Bestilte og betalte godt nok for sportsmodellen, måske skulle jeg ringe og klage til bilforhandleren?).

”Mærkede du jordskælvet for 10 minutter siden” var det første rengøringsdamen på kontoret henkastet spurgte mig om i morges. Og som sagt. Nej, ikke rigtigt.

Og det viste sig da også, at der ikke ligefrem var tale om klodens største skælv, men stort nok til at blive registreret på både den ene og den anden skala.

Nu er jordskælv jo ikke noget som vi skandinavere er vant til. Et dansk skælv udløser som minimum et stort gult ”breaking news”, eksperter i studiet og sikrer morgensdagens avisoverskrifer.
I Tyrkiet dog blot en henkastet bemærkning henover dagens første kop kaffe.

Men er jordskælv i Tyrkiet helt almindelige. Både ja og nej. Jordskælv forekommer i Tyrkiet, men sjældent ødelæggende. Det er mindre skælv, der som sagt ikke bemærkes af alle.
Ligeledes er området omkring Alanya hvor jeg bor beliggende i en zone, hvor skælv sjældent forekommer. Alligevel er alle bygninger sikrede mod jordskælv via selve konstruktionen, der er skabt til at kunne modstå størrer rystelse.

Kort fortalt er Tyrkiet inddelt i fem zoner, hvor Alanya er beliggende i den zone, hvor chancen for jordskælv er næstmindst.
Så det gælder om at være på dupperne når det sker. Ellers risikerer du at gå glip af det...

Interessant link til side om jordskælv i Alanya
Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar