februar 04, 2010

Vejret – fra den ene yderlighed til den anden
Hvad er det som hvert år får tusindvis af danskere til at rejse til Alanya? Ikke et spørgsmål der kan svares entydigt på, men en ting er sikkert: Højt på listen finder vi vejret.
Vi plejer gerne at sige, at Alanya har mere end 200 solskinsdage om året. Hånden på hjertet, jeg har aldrig talt dem. Men byens officielle slogan er ”Alanya, byen hvor solen altid skinner”, så mon ikke der er noget om det?

Men solen skinner ikke altid. Når det regner her i byen, så regner det for alvor. Og her mener jeg regner så meget, som det aldrig kan regne i Danmark.
I går var ude at besøge en af Alanyas privatskoler. En flot dag med solskin, korte ærmer og blå himmel.
Pludselig hørte vi et jubelskrig fra klasseværelserne. Her fik eleverne beskeden om, at skolen den følgende dag – altså i dag – ville være lukket på grund af dårligt vejr. Dårligt vejr? Der stod vi i 20 graderes varme og med blå himmel. Kunne det virkelig passe?

Vel hjemme tjekkede jeg vejrudsigten på internettet. Og ganske rigtigt, der skulle falde over 200 mm regn fra morgenstunden, og man frygtede vindstød på over 80 km/ timen.
Og nu sidder jeg så på kontoret, mens regnen pisker ned. Fra mit soveværelsesvindue har jeg normalt en smuk udsigt over Alanya by, borgen og havnen. Da jeg vågnede i morges var det til en grå mur af regnvejr...
Helt fantastisk hvordan vejret kan skifte i Alanya fra den ene yderlighed til den anden. Noget vi slet ikke er vant til i Danmark, hvor al vejr er ”medium vejr”. Vi har ingen rigtig sol, men lunken sommer. Ingen rigtig sne, men bare sjap og sjask. Og når det endelig tordner og brager bliver det som regel ikke til mere end tomme tønder der buldrer.
Og der er Alanya som sagt helt anderledes, og vejret viser sig i ekstrem grad. Tordenvejret brager løs, lynene ude over vandet er helt fantastiske, og noget man kan stirre på i timevis, mens det ene glimt afløser det andet.

Og hvad så med i morgen? Vejrudsigten siger: Blå himmel, let vind fra sydøst, 0 procents chance for regn og 17 grader. Helt utroligt... Sådanne skift skal opleves, andet er der ikke at sige til det...Dette blog-indlæg er skrevet af 2Base Ejendomsmægler & My2Base Holiday Homes
Besøg os på nettet:
Salg af ferieboliger: www.2base.com
Udlejning & Service: www.my2base.com
Online Shop: www.my2baseshop.com

Hvad kan vi gøre for dig?
Som en af de mest erfarne og seriøse ejendomsmæglere med speciale i tyrkiske ferieboliger, kan vi tilbyde jer det bredeste udvalg af gode boliger og bedste services.
- Bedste og største udvalg af boliger fra både private sælgere og byggefirmaer
- Højt niveau af ærlig og pålidelig information
- Bedste service efter købet såsom udlejning, opsynsservice og online-shop.


Facebook: Få vores nyheder direkte via Facebook – "Like/ Syntes godt om" os, og læs vores store, små og sjove historier.


Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du automatisk modtager relevante nyheder, gode råd og tips. Nyhedsbrevet er nemt at afmelde igen, hvis du ikke længere finder indholdet relevant.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar